Loading
Logo Pro Infirmis

Ristorante Vallemaggia

Logo Pro Infirmis

News

'LIFE' di Fulvio Pettinato

Esposizione di Fulvio Pettinato
dal 27 luglio 2020 al 28 settembre 2020

SCOPRI LE NOSTRE NUOVE PROPOSTE DEL MEZZOGIORNO :)

The Restaurant

The welcome in Pro Infirmis' restaurant Vallemaggia is cordial and the service attentive. The food provided is healthy and balanced. A team of professionals works with the staff benefiting from disability pensions, who are mainly occupied with service and the kitchen. Particular attention is paid to the ingredients: fresh, regional and mostly organic products prepared with creativity and passion. The contact between professionals, disabled staff and customers creates conditions conducive to interaction and inclusion. We have a dining room for 80 people, a large terrace under the shade of a century-old camphor tree, and a cosy bar.

The kitchen

At midday we offer a simple daily meat or fish dish, a vegetarian dish and a small menu choice. On Thursday and Friday evenings we offer a refined menu created specially by the chef, accompanied by a carefully selected wine list. For banquets and special occasions, we concoct a personalised menu.

The midday menu of venerdì 25 settembre

Antipasto
Pomodori al basilico e
mozzarella di bufala

Piatto forte
Trancio di salmone al forno salsa al rafano con riso rosso della Camargue e coste all'olio d'oliva

Piatto vegetariano
Sfoglia ai funghi con fagioli occhio nero
e verdurina fine

Dessert
Torta di carote

The evening menu of venerdì 25 settembre

Antipasto
Insalatina autunnale con formaggino fresco di mucca, noci e Chanterelles al timo

Piatto forte
Trancio di lucioperca al forno alla salvia servito su polenta corvina morbida e spinacini novelli
oppure carne
Controfiletto di capriolo arrostito ai fichi, mousseline alla zucca, cavolo rosso e castagne glassate

Piatto vegetariano
Scaloppine di tofu arrostite con salsa al curry, riso rosso della Camargue e verdure stagionali

Dessert
Piccola selezione di formaggi delle nostre Valli
oppure
Panna cotta profumata al latte di mandorla e salsa all'uva americana

Menu della settimana

Menu completo CHF 23.00
Menu senza antipasto CHF 19.00
Menu senza dessert CHF 19.00
Solo piatto principale CHF 15.00
Menu serale, giovedì e venerdì CHF 58.00

The events

'LIFE' di Fulvio Pettinato

19.07.2020 – 28.09.2020

Esposizione di Fulvio Pettinato
dal 27 luglio 2020 al 28 settembre 2020

The team

Gerente
Ronnie Figura

Chef de cuisine
Remo Migliorini

Sous-chef
Giada Ferrari
Cuoco
Samuel Moesch (buvette Supsi)

Educatore
Maurizio Catena
Servizio sala
Helena Christen Norden
Lourdes Morillo

Collaboratori cucina

Dario Zamboni
Jöel Cotti
Andy Maderni Sou
Simon Peter
Didier Philipona
Gianfranco Arena

Collaboratori servizio

Mirko Bottani Diana Tiberio Guglielmo Hug Simone Muto Ilija Protkic Thomas Keel

Collaboratori lavanderia e pulizie
Michel Gianini
Pamela Lafranchi
Suzana Malinovska
Mariano De Zerbinati Milquiudy


Buvette Supsi
Paola Guglielmazzi (responsabile)
Jayne Dupuis
Daniela Rey
Elia Quaglia

The refreshment bar

A small team from the Vallemaggia restaurant runs the refreshment bar of the Training and Apprenticeship Department (DFA) of the SUPSI (University of Applied Sciences of Southern Switzerland). The bar serves drinks all day and proposes a self-service buffet at midday. This environment facilitates daily contact between our staff, the students and the teachers, and proves to be particularly enriching and stimulating for all those involved.

Casa Vallemaggia

The Casa Vallemaggia, managed by Pro Infirmis, offers persons with disabilities the possibility of gaining experience, expressing and affirming themselves in various contexts such as work, habitat, relations and social contacts.


Vai giù
Torna su